tisdag 5 oktober 2010

Oj inser nu att det var ett bra tag sedan jag skrev något på vår blogg. Tur att Anna har hållit er uppdaterade. :) Vad kan jag säga, husarbetet rullar på, det har dock inte hänt så mycket inomhus den senaste veckan. Mest arbete utomhus, om man nu kan kalla under huset för utomhus. :) Grunden har visat sig något undermålig så vi jobbar just nu på att gjuta, stagaupp och allmänt förbättra grunden på huset. Anna har gjort ett jättejobb med att gräva ut stenen och jorden som utgjorde orginalgrunden. Anders har hjälpt oss staga upp huset och vi har byggt gjutformar för att kunna gjuta en ny klack att bygga en grund på. Söndagen, medan Anna grävde under huset, spenderade jag på lite högre höjd. Närmare bestämt på taket till ladan med att lägga nya plåtar så att vi kan förvara vårat virke där utan att riskera att det regnar in. Här är en bild på taket (iaf den "nya" delen).

Och här är en bild på säkerhetslinan som vi inskaffat för när det är dags att bygga ställningen runt skorstenen. Den vi kommer att behöva när vi ska mura om skorstenen. :)
Nu är förhoppningsvis ladan tät. Och vi börjar närma oss färdigritade ritningar till huset, så snart har vi något att söka bygglovet på.

2 kommentarer:

  1. Lite sent svar... trots pikar :P men nu så, spännande värre. Bra övning iaf till nästa gång man ska upp på tak och jobba... då blir det dubbelt så högt. :)

    SvaraRadera