måndag 2 april 2012

En summering är bättre än ingenting

Hösten har passerat, vintern har passerat, och våren är här. På det hela taget har det gjorts ganska lite i vårt kalla, utrivna hus.

Hus utan så mycket botten – hörn i köket (där pappa även håller på att fästa upp ett stycke balk)

En del gjutning har gjorts klar – Gräva. Bygga gjutform. Blanda betong. Fylla gjutform. Riva Gjutform. Sen lägga dit balkar istället för den murkna syllen förstås.

Gjutning på gaveln med grävning av stort hål


Gjutning runt skorsten - rivning av form efter gjutning pågår


Gjutning runt skorsten, handblandning, laddning 15 av 24, 74 säckar = 1850 kg torrbetong = 2100 kg blandad betong. Puh..

Fönster har vi beställt av märket SP. Eftersom vi inte har hittat hur original-fönstren såg ut så har det fått bli samma stuk som sitter på huset idag – rätt så iaf :-). Någon som har gamla foton på vita huset med blåa knutar?

Sen har köpet av tomten bredvid blivit klart. På höstkanten pulade vi ner några Pil-grenar för att se om de tar sig. Några silverpilar borde kunna suga reda på allt överskottsvatten som finns där ute på fältet.
På tomten står en gammal lada. Ett stort stycke av taket ramlade av i stormen – det återstår att fixa. Halva ladan var fylld med kvarlämnade saker – Spännande :-)

Mycket skronta hittades, 2 gamla slädar räknas till det mer skojiga

Utbyggnad hoppas vi komma igång med snart också. Offert två av två är på väg in.

Utbyggnad betyder att vi behöver beställa ytterdörren. Vilket betyder att vi behöver bestämma färg på huset. Alltså har det provmålats en del också. Och färg på ytterdörr är bestämd. Och offert är begärd.

Aktuella färgprover just nu. Ytterdörr. Foder. Foder. Väggpanel. Väggpanel.

Sen för alla er som undrar hur snygga mina blomlådor blev i somras – nu kan ni sluta undra.
Krassen körde total dominans i ena lådan. I sommar lägger jag ner hela för-sådd projektet och kör på direktsådd istället. Jag satsar bara på sådant som förhoppningsvis kan sköta sig själv. Det enda som saknas är någonting i genrén ”köttätande” som håller efter rådjuren!

Prunkade lådor, hälften av sorterna syns inte, (pre- rådjurs-attacken).

1 kommentar:

  1. Husrenoverarna har tinat fram! Vad trevligt :) Ett bevis på att det är vår :)

    SvaraRadera