Har du gjort slut på plommonen? Annars kan jag rekommendera plommonbrännvin!!! Det gjorde jag av fådda plommon och jiiisös vad gott det blev! Särskilt till brieost!!!
Det vet jag inte men Plommonbrännvinet gjordes på följande vis; Skålla plommonen och ta bort skinnet. ( Skinnen om du har fler plommon) och lägg dessa i en skål. Slå över brännvin oxh strö över socker samt honung. Låt stå en vecka och sila sen bort plommonen (plommonet om du bara har ett). Drick och njut!
Ja alltså, här föreligger tolkningsmöjligheter ser jag! Det är plommonen som ska översköljas av sprit! INTE skalen, skinnet, ytterhöljet, naturens egen förpackning!
Sweet, då blir det både körsbärslikör och plommonbrännvin om inte i år så iaf nästa år. Sedan kanske man kan krydda lite brännvin med blommor oxå så man får "blommonbrännvin" också. :)
Har du gjort slut på plommonen? Annars kan jag rekommendera plommonbrännvin!!! Det gjorde jag av fådda plommon och jiiisös vad gott det blev! Särskilt till brieost!!!
SvaraRaderaMen hur gör man blommonbrännvin???
SvaraRaderaDet vet jag inte men Plommonbrännvinet gjordes på följande vis;
SvaraRaderaSkålla plommonen och ta bort skinnet. ( Skinnen om du har fler plommon) och lägg dessa i en skål. Slå över brännvin oxh strö över socker samt honung. Låt stå en vecka och sila sen bort plommonen (plommonet om du bara har ett). Drick och njut!
Ja alltså, här föreligger tolkningsmöjligheter ser jag! Det är plommonen som ska översköljas av sprit! INTE skalen, skinnet, ytterhöljet, naturens egen förpackning!
SvaraRaderaSweet, då blir det både körsbärslikör och plommonbrännvin om inte i år så iaf nästa år. Sedan kanske man kan krydda lite brännvin med blommor oxå så man får "blommonbrännvin" också. :)
SvaraRadera