fredag 17 september 2010

Räta golv

Fredag har det hunnit bli, och snart bär det av till huset. Även dessa dagar som passerat har innehållit en massa arbete på huset.

På övervåningen har golven rätats upp med nya reglar och järnspisen är nedtagen.

Nu behöver vi få hit en murare som kan försluta den lite snyggt. Sotningsluckan satt ju nämligen på sidan, och det hålet togs bort. Kommer att bli jättefint när den är putsad och klar. Fast först så ska det ju förstås upp en vägg precis här. (Putsning planeras till våren 2013 ;-)
Järnspisen - den ska få bo i köket!

Upprätningen av golven blir nog bra, men vi har höjd golvet med säkert 8-10 cm. Hade inte trott att det skulle bli så mycket. Jag gissar att dörrarna måste fixas också i och med det. Men om ni hört så golven knarrade och sviktade tidigare, så hade ni förstått!

På framsidan och en av gavlarna pågår arbete med grunden. När vi grävde vid gaveln rasade en del sten som stöttade huset - så där plintas det och gjuts. På framsidan visste vi att trät i syllen var skadat, och nu är det helt klart bekräftat. Trät smulade sönder när vi grävt fram det. Så där pågår också plintning och gjutning. En liten bit i taget, så huset inte tappar fotfästet!



Som synes är huset jättenaket nu, utan kvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar