torsdag 18 november 2010

Nej! Det har blivit vinter!

Arbetet med grunden fortsätter.
På dom (små) gjutningarna som är gjord, har vi fått dit stålbalkar som huset nu vilar på (på dom små ställena). På gaveln blir det en platsbyggd gjutform istället för en låda som ställs på plats.


Den sträcker sig hela gaveln utom en meter på kanten där det redan är gjutet. Den är nästan klar, utom en bräda längst upp på vardera sidan.
Härnäst ska vi bygga nya gjutformar till framsidan, eftersom dom vi redan byggt är för smal. Det kanske blir en snutt platsbyggd också - när vi kommer in på berget.
Sen ska vi ha skojj under huset igen. Vi ska bygga gjutform på insidan av en del sidor för att stärka upp dom stenrösen som är stora delar av grunden idag. Kan bli spännande!
Och när allt det är klart, blir det nog att ringa efter nån som levererar. Eller är det någon som anmäler sig som frivillig att blanda ihop några säckar grovbetong?
Det finns förstås ett stort MEN i det här - Det har blivit vinter, och det är alldeles för kallt för att gjuta!

2 kommentarer:

  1. Inte jag! Jag vill inte blanda till all betong. Bättre att ringa efter en betongbil tror jag. Och se till att passa på att ha de roliga gjutformarna framme om det blir betong över!

    SvaraRadera
  2. Tänka sig att det var precis så jag tänkte också! Vi borde åtminstone kunna få ihop en sittbänk av en av gjutformarna vi inte kommer att använda... :-P

    SvaraRadera